German Ale | Wyeast 1007 | REA
Wyeast
Passerat eller kort bäst före-datum.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!German Ale är en s.k "Top Cropping Yeast". Man skördar den alltså från jästskumkronan i öppna jäskärl istället från bottensedimenteringen.
German Ale har låg esterproduktion och klarar ett brett jästemperaturområde. Jäsning i högre temperaturer resulterar i en mild fruktighet. Den ger låg eller ingen diacetyl.
Ölet mognar snabbt även vid jäsning i kallare temperaturer.
PASSAR: Olika tyska alestilar så som Altbier, Kölsch etc.
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 11% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 13 - 20°C |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 73 - 77% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.