0

Whitbread Ale | Wyeast 1099

Wyeast


Ger en mild maltig och fruktig profil


  • Slut i lager
€9.56
{{ price }}

Bli notifierad

Påminn mig

Tack för ditt intresse! Du kommer bli notifierad när varan återigen finns i lager i butiken.

  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

Whitbread Ale Wyeast 1099 ger en mild maltig och fruktig profil. Den är mindre sur och torr än British Ale wyeast 1098.

Vid lägre jästemperaturer minskar esterprofilen och ger en mer ren smak.

Flockar bra vilket gör att den klarnar bra utan filtrering. 

PASSAR: Brown Ales, Engelsk IPA, Stout, Bitters

JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae

INSTRUKTIONER:

  • Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv. 
  • Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.

 

Alkoholtolerans ABV 10%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Medium - Hög
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 18 - 24°C
Jästtyp Ale
Utjäsningsgrad 68 - 72%
Förvaringsanvisning I kyl
POF+/- POF-
STA1 Negativ
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.