0

London Ale | Wyeast 1028

Wyeast


Används ofta för starkare ale där man önskar högre utjäsningsgrad


  • Slut i lager
€8.82
{{ price }}

Bli notifierad

Påminn mig

Tack för ditt intresse! Du kommer bli notifierad när varan återigen finns i lager i butiken.

  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

London Ale Wyeast 1028 används ofta till öl med hög vörtstyrka där högre utjäsningsgrad önskas.

Wyeast 1028 har en rik mineralprofil som är djärv och krispig med viss fruktighet.

PASSAR: Stout, porter, mild, brown ale, barleywine, old ale

JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae

INSTRUKTIONER:

  • Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv. 
  • Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.

 

Alkoholtolerans ABV 11%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Låg - Medium
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 16 - 22°C
Jästtyp Ale
Utjäsningsgrad 73 - 77%
Förvaringsanvisning I kyl
POF+/- POF-
STA1 Negativ
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.