0

French Saison | Wyeast 3711

Wyeast


En väldigt mångsidig jäststam som används för bryggning av Saison och farmhouse-öl.

Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp.


  • Finns i lager: 2 st
€11.05
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

En mycket mångsidig jäst som både kan användas vid bryggning av Saison eller andra Belgiska typer av öl som ska vara estrig, pepprig, kryddig och med citrustoner.

Jästen boostar kryddor och aromhumlen. Flockar mycket bra men ger ändå en silkeslent och fylligt öl.

Jästen kan även användas till avstannade jäsningar av öl med hög vörtstyrka.

PASSAR: Farmhouse, Saisons

INSTRUKTIONER:

1. Innan du ska använda jästen tar du ut förpackningen från kylskåpet och låt den värmas upp till rumstemperatur.

2. Aktivera förpackningen genom att slå till den så att näringspåsen inuti spricker. Skaka förpackningen för att frigöra näringsämnena.

3. Låt förpackningen svälla i 3-5 timmar.

4. Rengör förpackningen innan den öppnas.

 * Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp. För att köpa till fler kylklampar, se relaterad produkt nedan.

Alkoholtolerans ABV 12%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Låg
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 18 - 25°C
Jästtyp Belgisk
Utjäsningsgrad 77 - 83%
Förvaringsanvisning I kyl
POF+/- POF+
STA1 Positiv
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.