French Saison | Wyeast 3711
Wyeast
En väldigt mångsidig jäststam som används för bryggning av Saison och farmhouse-öl
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!En mycket mångsidig jäst som både kan användas vid bryggning av Saison eller andra Belgiska typer av öl som ska vara estrig, pepprig, kryddig och med citrustoner.
Jästen boostar kryddor och aromhumlen. Flockar mycket bra men ger ändå en silkeslent och fylligt öl.
Jästen kan även användas till avstannade jäsningar av öl med hög vörtstyrka.
PASSAR: Farmhouse, Saisons
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 12% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 18 - 25°C |
Jästtyp | Belgisk |
Utjäsningsgrad | 77 - 83% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
POF+/- | POF+ |
STA1 | Positiv |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.