Belgian Saison I Ale WLP565
White Labs
Belgian Saison I Ale bidrar med lätt söta, jordiga, peppriga och kryddiga smaker.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Belgian Saison I WLP565 är en klassisk saisonjäst med ursprung i Vallonien i Belgien. WLP565 producerar jordiga, peppriga samt kryddiga smaker och aromer. Då utjäsningsgraden ligger runt 70-75% så kommer viss maltighet att skönjas.
För saison med högre alkoholstyrka rekommenderas pitchning av en annan jäst t.ex. California Ale Yeast WLP001 efter ca 50-60% av jäsningen är avklarad.
PASSAR: Saison
REKOMMENDATION: Vi rekommenderar att alltid göra förkultur på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 10% |
Dosering | OBS!: Detta är en allmän beräkning. Normalt räcker ett jästpaket till 19 liter öl då du oftast väljer en jäst anpassad för ölstilen du har bryggt. |
Dosering | 20 L Batch: 1.048 OG = 1 jästpaket, ingen förkultur |
Dosering | 1.050-1.065 OG = 2 jästpaket eller 1 Jästpaket +1 L förkultur. |
Dosering | 1.065 OG = 3 jästpaket eller 1 jästpaket +2 L förkultur. |
Flockning | Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 20 - 24°C |
Jästtyp | Belgisk |
Utjäsningsgrad | 65 - 75% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
POF+/- | POF+ |
STA1 | Positiv |
Storlek | 40 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.