Abbey Ale IV WLP540 | Pure Pitch® Next Generation
White Labs
Abbey Ale IV WLP540 används för att producera Trappist-liknande öl.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Abbey Ale IV WLP540 är en äkta traditionell klosterjäst som producerar balanserad fruktig arom och smakkaraktär med viss fenolkaraktär. Fruktkaraktären som denna jäst ger är högre än WLP500 men lägre än WLP530.
Extra syresättning rekommenderas.
Vid jäsning under 16 grader eller vid ett OG på över 1.075 så rekommenderas förkultur eller dubbla mängden jäst.
PASSAR: Belgiska pale ale, Belgisk Dubbel, Belgisk Trippel och klosteröl
PurePitch Next Generation innehåller mer jäst än den vanliga förpackningen och ger dig en konsekvent cellkoncentration på 7,5 miljoner celler/ml. Med denna pitch rate klarar du dig för det mesta med ett paket. Vid jäsning under 16 grader eller vid ett OG på över 1.075 så rekommenderas förkultur eller dubbla mängden jäst. Den nya förpackningen är även försedd med skruvkork så du slipper klippa upp förpackningen. Avsedd för 20 liter vört.
Alkoholtolerans | ABV 15% |
Flockning | Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 19 - 22°C |
Jästtyp | Belgisk |
Utjäsningsgrad | 74 - 82% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
POF+/- | POF- |
STA1 | Negativ |
Storlek | 70 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.